استانداری ایلام

استاندار ایلام

برای خشک کردن منشا ریزگردها بایست به کانون های آن طرف مرز نیز توجه داشت

برای خشک کردن منشا ریزگردها بایست به کانون های آن طرف مرز نیز توجه داشت

آبخیزداری و آبخوانداری و اصلاح روش کشت راه نجات آب و خاک و جنگل است.

استاندار ایلام گفت؛ امروز بجای بحران آب اگر بگوئیم بحران خاک حرف بی ربطی نگفته ایم.

وی ادامه داد؛ امروز بجای بحران آب اگر بگوئیم بحران خاک حرف بی ربطی نگفته ایم.

استاندار ایلام در ادامه راه نجات آب و خاک و جنگل را در آبخیزداری و آبخوانداری عنوان کرد و گفت؛ آبخیز داری ضمن اینکه آب را حفظ می کند، خاک را نجات می دهد و از فرسایش خاک جلوگیری می کند.

وی ادامه داد؛ می توان در یک حرکت بسیار قوی با آبخیز داری و آبخوانداری و کشت انوع گیاهان مثمر که در مقابل گردوغبار ایستادگی دارند این معضل زیست محیطی را به کنترل درآورد.

وی با اشاره به معکوس شدن روند جمعیت شهر و روستا اضافه کرد؛ با کاهش جمعیت روستا الان دیگر دامداری به شکل سنتی و قبلی خود که حافظ مرتع و آب و خاک بوده، وجود ندارد.

سلیمانی دشتکی با عنوان این مطلب که امروز نبایست مسبب از بین رفتن مرتع را فقط دام عنوان کرد، گفت؛ طمع انسان در تعییر کاربری زمین ها، کشت غلط، شخم زنی غلط به مرتع زمین های کشاورزی و منابع طبیعی وارد کرده است.

وی در ادامه افزود؛ وقتی مرتع تغییر کاربری داده می شود و بد شخم زده می شود روند فرسایش خاک شروع می شود.

نماینده عالی دولت در ادامه افزود؛ مرتع به بهانه تولید از بین رفت و مشکل اینجاست که در تولید هم به هدف خود نرسیده ام و اینجا هم مرتع را از دست داده ایم و هم خاک!

وی سپس گفت؛ در دامنه جنگل ها شخم در جهت شیب باعث فرسایش خاک و بسیار مضر است.

استاندار ایلام در ادامه گفت؛ هر ساله شخم بد زمین 4 تا 5 میلیمتر خاک را از بین می برد و این در حالی است که برای یک میلیمتر خاک 50 تا 60 سال زمان لازم است.

وی در پایان پیشنهاد داد که بجای نصیحت بایست برویم در میدان و آموزش بدهیم، تصریح نمود؛ می توان با آموزش، تشویق و ترغیب و همراه کردن کشاورزان و دامداران و عشایر در نجات خاک و آب و جنگل کوشید.

تگ های مهم
تصاویر پیوستی
ثبت نظرات

آخرین نظرات نمایش تمامی نظرات


تاکنون نظری ثبت نشده است